Om klubben

Vänersborgs Brukshundklubb (VBHK) är en lokalklubb inom Svenska Brukshundklubben (SBK). Vi är en ideell förening med drygt 300 medlemmar vars gemensamma intresse är att leva ett aktivt och sunt liv ihop med våra hundar.


Våra huvudsakliga verksamhetsområden är hundägarutbildning med fokus på valpkurser och vardagslydnad, samt kursverksamhet, träning och tävling i grenarna agility, rallylydnad, patrull, rapport, spår, skydd, sök, lydnad samt tjänstehund.

Klubbens verksamhet bygger helt och hållet på ideellt arbete och utvecklas vidare tack vare våra medlemmar, deras önskemål och engagemang. Som aktiv medlem hos VBHK har du möjlighet att inte bara utbilda dig och din hund utan även vara med och påverka klubbens framtid. Våra medlemmars åsikter är betydelsefulla!

Vår kursverksamhet bedrivs ideellt med auktoriserade SBK-instruktörer eller instruktörer med annan likvärdig utbildning. Kursavgifter och tävlingsavgifter går tillbaka in i verksamheten så att vi kan fortsätta utbilda våra instruktörer, utveckla vår klubbverksamhet samt kunna erbjuda dig som hundägare en trevlig och fräsch klubb att träna på.

Covid-19
Tänk på att hålla avstånd på klubben, håll god handhygien och stanna hemma vid förkylningssymptom!

Mer information om restriktioner och riktlinjer
finns att läsa HÄR på
Svenska Brukshundklubben.


Kurssamarbete

Vi har kurssamarbete med

.Läs mer under kurser!

Vi arrangerar kurser
i samarbete med Studiefrämjandet

             
 Vår vän hunden

Klicka HÄR för att läsa
Svenska Brukshundklubbens policy för hundhållning och vår relation till hunden vid uppfostran, utbildning och träning